Met duokoop je
droomhuis kopen

WelBijWim

Duokoop

Met Duokoop koop je de woning, de grond (nog) niet

Wij zijn officieel Duokoopspecialist. Weet je nog niet wat duokoop is? Duokoop is dé nieuwe manier om je huis te kopen. Want jij koopt het huis en de Nationale Grondbank (DNGB) koopt de grond. Zo passen er meer woningen binnen je budget en zijn je maandlasten lager. Wanneer zoiets handig is? Bijvoorbeeld als het huis dat je op het oog hebt net te duur is. Of wanneer je nieuwe woning net te duur is om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Duokoop kan dan een aantrekkelijke optie zijn.

Hoe werkt duokoop precies?

Als je kiest voor duokoop, koop jij het huis en koopt de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Jij hoeft dus alleen een hypotheek af te sluiten voor het huis. Het hypotheekbedrag kan daardoor tot wel 30% lager uitkomen, omdat de waarde van de grond dus niet wordt meegerekend in het vaststellen van de koopsom. Hierdoor kun je een duurder huis kopen dat anders buiten je bereik was gebleven. Vervolgens pacht je de grond. Dat betekent dat je de grond ‘huurt’. Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, de zogenaamde erfpachtcanon. Deze canon is in beginsel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en wordt elk jaar alleen aangepast aan de inflatie. Je kunt de grond op ieder moment kopen van DNGB, maar je kunt je woning ook verkopen met duokoop.

Let wel op: duokoop is alleen mogelijk in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie.

Wil je meer informatie over duokoop? Als duokoop specialist hebben wij alle kennis in huis om je perfect te helpen.

Informatie voor starters

Ben je starter en wil je eerst nog wat meer informatie over het afsluiten van een hypotheek? Download dan gratis onze tips!

“Als starter een hypotheek afsluiten? Dit moet je weten.”

Het principe van Duokoop

Huis
Jij koopt het huis
Grond
De Nationale Grondbank (DNGB) koopt de grond

Koop wel de woning, (nog) niet de grond

Je pacht de grond zolang als je wilt en je kunt de grond kopen wanneer je daaraan toe bent.

De voordelen van Duokoop

Je kunt een duurdere woning kopen

Met Duokoop koop je een huis en pacht je de grond. Hierdoor kun je een duurder huis betalen.

Lagere maandlasten

Omdat je geen aflossing hebt op de grond zijn je maandlasten lager. De canon (pacht) die je betaalt is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

Meer woningen met NHG

Met NHG krijg je korting op de hypotheekrente. Ook beperk je de financiële risico’s van een eigen koopwoning.

Niet afhankelijk van huur

Kom je niet in aanmerking voor sociale huur en vind je particuliere huur te duur? Maar kun je geen hypotheek krijgen om een geschikte woning te kopen? Dan is Duokoop iets voor jou!

De grond gebruiken zoals je wilt

Wil je een boom planten of een schuurtje bouwen? Geen probleem, met Duokoop bepaal je alles zelf.

Profiteren van de waardeontwikkeling

Bij verkoop van de woning is alle winst op het huis voor jou. Het is namelijk jouw huis. De winst op de grond is voor het pensioenfonds. De grond is namelijk eigendom van het pensioenfonds.

Meer weten over duokoop?

Liever direct contact met Wim?

WelBijWim

Broerswetering 10a

3752 AM

Bunschoten-Spakenburg

Wat anderen zeggen

Wij hadden nog nooit van duokoop gehoord, maar alles werd heel duidelijk uitgelegd. En met alle voordelen die erbij komen kijken, waren we snel overstag. Toen mijn vrouw de hypotheekofferte ontving, had zij nog wel een aantal vragen, maar die werden dezelfde avond meteen beantwoord. Erg fijn dat je ook in de avond kan bellen met vragen

- Jos Voskuilen