Een betere woning voor een lagere hypotheek? Met WelBijWim is het mogelijk!

Jos Voskuilen en zijn vrouw zijn vorig jaar verhuisd. Ze hebben nu een betere woning voor een lagere hypotheek. Hoe dat kan? Met de hulp van WelBijWim! Een goed advies over duokoop zorgde ervoor dat Jos en zijn vrouw later zonder zorgen kunnen genieten van hun oude dag.

Hoge hypotheek

Jos en zijn vrouw waren al zestien jaar in het bezit van een appartement in Amersfoort. Ze woonden daar met veel plezier, maar de hypotheek was aan de hoge kant. Jos: “Tijdens vakanties vielen ons de lage huizenprijzen op. Dat heeft ons aan het denken gezet. Wilden we misschien toch nog verhuizen voor onze oude dag?” Om een budget te bepalen, besloten ze om hun huidige woning te laten taxeren.

Droomappartement tóch gekocht

“Mijn vrouw zag tijdens het aanschrijven van makelaars voor een taxatie een mooi appartement in Bunschoten-Spakenburg. We dachten alleen dat het veel te duur voor ons was, vooral omdat we juist lagere hypotheekkosten wilden”, vertelt Jos. De makelaar die langskwam voor de taxatie, had toevallig ook het appartement in Bunschoten-Spakenburg in de verkoop. Hij gaf de tip om langs te gaan bij financieel adviseur WelBijWim om de mogelijkheden te bespreken. Jos: “We zijn daar toen op woensdag langsgegaan en donderdagavond was het appartement van ons!”

Duokoop

Het advies dat Jos en zijn vrouw kregen was om gebruik te maken van duokoop. Met duokoop koop jij het huis en de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Hierdoor passen er meer woningen binnen je budget en verlaag je je maandlasten. Jos: “Wij hadden nog nooit van duokoop gehoord, maar alles werd heel duidelijk uitgelegd. En met alle voordelen die erbij komen kijken, waren we snel overstag. Toen mijn vrouw de hypotheekofferte ontving, had zij nog wel een aantal vragen, maar die werden dezelfde avond meteen beantwoord. Erg fijn dat je ook in de avond kan bellen met vragen”, vertelt Jos.

Duidelijke communicatie

Jos is erg te spreken over de communicatie, het nakomen van afspraken en het aanleveren van stukken: “Het hele proces verliep vlekkeloos. De documentatie ging meestal digitaal en anders konden we even langskomen. Wim is erg duidelijk, wat een hoop zorgen bij ons wegnam. We gaan richting de zestig, dus dit is de laatste stap qua woning die we maken. Dan wil je wel dat het goed is.”

Voelt vertrouwd

Doordat Jos en zijn vrouw zestien jaar geleden hun woning hebben gekocht, waren ze niet meer op de hoogte van alle regels en hoe het er nu aan toegaat op de huizenmarkt. Daarom vonden ze het extra fijn dat bij WelBijWim alles zo duidelijk werd uitgelegd. Jos vertelt hierover: “Eerdere ervaringen met financieel adviseurs waren niet altijd positief. Toen ik bij WelBijWim binnenstapte, voelde het gelijk goed. Het dorpse karakter straalt vertrouwen uit. Wim zelf hielp ons en hij is een fijne man. Hij is erg open en nuchter en legt alles duidelijk uit.”

WelBijWim: Een echte aanrader

Jos is zo tevreden over WelBijWim dat hij hen al heeft aangeraden bij zijn vrienden: “WelBijWim is transparant en eerlijk over de mogelijkheden die aangeboden worden. Je krijgt een aanbod dat écht bij jou past.” Volgens Jos is dit wat WelBijWim anders maakt. “Ik heb ook wel eens bij een financieel adviseur gezeten en dan dacht ik ‘waar hebben ze het over?’. Dat had ik nu totaal niet. Als we toch nog vragen hadden, konden we die altijd stellen. Iedere keer als de hypotheek nu wordt afgeschreven denk ik even aan Wim. Hoe goed het geregeld is en hoe fijn het is dat we wat meer geld overhouden”, besluit Jos enthousiast.

Wil je binnenkort een huis kopen en ben je benieuwd wat je kunt lenen? Of wil je advies over verzekeringen, duokoop of hypotheken? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Overwaarde; móet je dat in je nieuwe huis steken?

Overwaarde: wat is het en wat kan je ermee? WelBijWim deelt tien dingen die jij kunt doen met de overwaarde van je koopwoning.

WelBijWim

Joeri: “Hypotheekadvies verliep soepel en snel bij WelBijWim”

WelBijWim is volgens onze tevreden klant Joeri altijd eerlijk én altijd bereikbaar. Waarom hij ons hypotheekadvies zo ervaart? Dat lees je hier.

WelBijWim

André: “Wat bij de bank niet kon, lukte wel bij Wim”

André Laseur en zijn vriendin gingen voor eerlijk hypotheekadvies naar WelBijWim in Bunschoten-Spakenburg. Hun ervaringen lees je op onze website.

Wat anderen zeggen

WelBijWim regelde een hypotheek voor ons als ondernemers, terwijl onze eigen bank zei dat het niet zou lukken. WelBijWim geeft écht advies en gaat dieper in op je vraag. Met zijn inzicht en persoonlijke aandacht krijgt hij dingen voor elkaar. Zo konden wij toch ons droomhuis kopen.

- Angelique Hendriks