Familie van de Groep: “Eerlijk en snel hypotheekadvies dankzij korte communicatielijnen”

Ondanks de Spakenburgse achternaam, komt de familie van de Groep niet uit Bunschoten-Spakenburg. Zij verhuisden namelijk binnen Almere naar een nieuwe woning en kwamen via de makelaar bij WelBijWim terecht. Familie van de Groep: “Hypotheekadvies is niet aan een plaats gebonden. Dus toen onze makelaar WelBijWim adviseerde, zijn wij na een prettig kennismakingsgesprek op kantoor en wat vergelijkingswerk op internet met WelBijWim in zee gegaan.” In dit interview praten we met meneer Van de Groep over de samenwerking rondom hun hypotheekadvies.

Een betrouwbaar tussenpersoon

“WelBijWim kwam bij ons vanaf het eerste moment al over als een betrouwbaar tussenpersoon. Er werd gerekend met bedragen die van toepassing waren op onze situatie. En de adviseurs gaven eerlijk aan wat wel en niet mogelijk was voor ons. Dat gaf ons het vertrouwen dat er goed met onze informatie werd omgegaan en dat WelBijWim ons een gedegen product kon bieden. We hebben na het eerste gesprek nog wel wat vergelijkingswerk gedaan op internet, maar omdat het contact met WelBijWim zo voorspoedig liep, hebben we voor hen gekozen”, vertelt meneer Van de Groep.

 Eerlijk en duidelijk advies

“De financiële markt is niet de makkelijkste markt die bestaat. Zo wordt er in de stukken regelmatig gebruikgemaakt van moeilijke termen. En omdat wij er beiden niet heel veel verstand van hebben, vonden wij het belangrijk dat alles duidelijk werd uitgelegd”, verteld de familie. Meneer van de Groep: “We ontvingen weleens stukken, waarbij we bepaalde onderdelen niet snapte. Ik hoefde dan maar te appen en ik werd binnen een acceptabele periode terug geappt of gebeld. De adviseur nam dan de tijd om alles goed uit te leggen. Net zolang totdat wij het begrepen. Naast de duidelijk uitleg, waardeerden we het eerlijke advies ook heel erg. Er werd duidelijk aangegeven wat wel en niet kon, of het verstandiger was om de huidige hypotheek over te sluiten of af te kopen en welke verzekeringen we het beste konden afsluiten. WelBijWim rekent uit wat de verstandigste keuze is en legt die berekeningen uit in duidelijke, begrijpelijke taal. Zo weten wij nu precies waar we een handtekening onder hebben gezet.”

Korte communicatielijnen

Wat familie Van de Groep het meest is bijgebleven van de samenwerking met WelBijWim zijn de korte lijnen, de toegankelijkheid en het eerlijke hypotheekadvies dat was afgestemd op hun wensen en draagkracht. Meneer Van de Groep: “Het contact verliep gewoon heel soepel. Als ik een appje of mail stuurde met vragen, werd daar meestal dezelfde werkdag nog op gereageerd. Ook buiten de reguliere kantoortijden. En als ik naar kantoor belde, kreeg ik altijd iemand aan de telefoon. Geen ingesproken cassettebandje, geen kastje-naar-de-muur-verhaal, maar een ervaren adviseur die mij verder kon helpen. Deze manier van communiceren vonden wij heel fijn en gaf ons vertrouwen. En omdat het meeste contact via de mail, de app of telefonisch verliep, bespaarden we tijd. We hoefden namelijk niet elke keer naar Bunschoten-Spakenburg af te reizen voor advies. Dit heeft ons traject ook zeker versneld.”

Wil jij net als familie van de Groep ook een eerlijk en onafhankelijk hypotheekadvies? Wil je binnenkort een huis kopen en ben je benieuwd wat je kunt lenen? Of wil je advies over hypotheken, duokoop of verzekeringen? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Jasper Koelewijn geeft het hypotheekadvies van WelBijWim een 11/10

Waarom Jasper koos voor hypotheekadvies bij WelBijWim? Wim neemt de tijd, legt alles duidelijk uit en helpt je in elke stap van het proces. In dit interview lees je Jaspers ervaringen.

WelBijWim

Dit mag je in 2024 belastingvrij aan je kind schenken

In 2024 mag je in ieder geval € 6.633 belastingvrij aan je kind schenken. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wij zetten de meest voorkomende schenkvrijstellingen van 2024 op een rij.

WelBijWim

Lisa en Carlo: binnen twee maanden na de startersavond kochten wij ons eerste huis

Lisa (26) en Carlo (25) oriënteerden zich op het kopen van hun eerste huis in Bunschoten-Spakenburg, maar voordat ze een hypotheekadviseur benaderden, wilden ze eerst meer begrijpen van het hele proces. Daarom bezochten ze de starters informatieavond. En met succes! Twee maanden later kochten zij namelijk hun eerste huis. In dit interview vertellen ze meer over hoe dat verliep en welke rol WelBijWim hierin heeft gespeeld.  

WelBijWim

Dít zijn de veranderingen op de woningmarkt in 2024

De veranderingen op de woningmarkt in 2024 zijn bekend. Zo wordt de schenkingsvrijstelling van de eigen woning afgeschaft en is het streven om genoeg betaalbare woningen beschikbaar te stellen voor iedereen.

Wat anderen zeggen

WelBijWim kwam bij ons vanaf het eerste moment al over als een betrouwbaar tussenpersoon. Er werd gerekend met bedragen die van toepassing waren op onze situatie. En de adviseurs gaven eerlijk aan wat wel en niet mogelijk was voor ons. Dat gaf ons het vertrouwen dat er goed met onze informatie werd omgegaan en dat WelBijWim ons een gedegen product kon bieden.

- Familie van de Groep