Kennis van zaken, snel handelen en humor: de ideale mix voor een hypotheekadviseur

Iedere situatie is anders en dat maakt ook iedere hypotheekaanvraag uniek. Zo ook de hypotheekaanvraag van Jeffrey uit Bunschoten-Spakenburg. Hij was al een aantal jaar op zoek naar een huis in Bunschoten-Spakenburg, maar het rondkrijgen van een hypotheek is niet makkelijk wanneer je alleen koopt. Via een eerder traject bij Woningkoopkracht kwam Jeffrey bij Erwin en Rik van WelBijWim terecht. Jeffrey: “In je eentje een huis kopen is niet makkelijk. Gelukkig hebben de adviseurs van WelBijWim mij goed geholpen bij het afsluiten van een hypotheek met bankgarantie. Ze hebben kennis van zaken, alles werd begrijpelijk uitgelegd, de verschillende mogelijkheden werden besproken en, ook niet geheel onbelangrijk, ze hebben humor.”

Duokoop bleek in mijn situatie de beste oplossing

Omdat Jeffrey in zijn eentje de koop van zijn droomhuis financieel net niet rond kreeg, heeft hij gebruikgemaakt van duokoop. Jeffrey vertelt hierover: “In eerste instantie hoop je natuurlijk dat je het zelf allemaal rond krijgt, maar ik kwam net iets tekort. Gelukkig denken ze bij WelBijWim in oplossingen, dus hebben Erwin en Rik mij gewezen op de voordelen van duokoop. Daarbij koop ik het huis en koopt de Nationale Grondbank (DNGB) de grond. Welke ik vervolgens weer huur (pacht) van de DNGB. Door te kiezen voor duokoop werd mijn hypotheekbedrag lager, waardoor ik het financieel wel allemaal rond kon krijgen. En de maandelijkse erfpachtcanon die ik nu betaal, is volgend jaar bij de inkomstenbelasting aftrekbaar. Dat laatste wist ik bijvoorbeeld nog niet. Daar hebben de specialisten van WelBijWim mij goed bij geholpen.”.

WelBijWim doet dát wat je verwacht van een hypotheekadviseur

“Ik vind dat wanneer je iets doet, je er zelf ook tijd en aandacht in moet steken. Zo ook bij het afsluiten van een hypotheek. Daarom heb ik voordat ik de gesprekken met WelBijWim aanging ook mijn eigen huiswerk gedaan. Ik heb mij ingelezen op het gebied van een hypotheek aanvragen en alles wat daarbij komt kijken. Zo wist ik welke kant ik op wilde. En de specialisten van WelBijWim hebben mij geholpen met het realiseren daarvan. Dankzij de kennis en ervaring van Erwin, Rik en Wim kan ik wel zeggen dat ze voor mij precies datgene deden wat ik vooraf verwachte van een hypotheekadviseur”, vertelt Jeffrey ons. Hier voegt hij aan toe: “Alles werd in begrijpelijke taal uitgelegd waardoor het volledig duidelijk werd voor mij. Alle mogelijkheden zijn besproken met de bijbehorende voor- en nadelen, en uiteindelijk lag ieders voorkeur bij dezelfde optie. Waardoor ik sinds 15 oktober dit jaar de trotse eigenaar ben van mijn eigen huis”.

De serieuze gesprekken die horen bij het aanschaffen van een hypotheek worden bij WelBijWim afgewisseld met humor

“Naast de serieuze gesprekken die horen bij het aanschaffen van een hypotheek, was er bij WelBijWim ook ruimte voor humor. Dit maakte de sfeer voor mij perfect. De gezellige gesprekken, hebben voor mij dan ook zeker bijgedragen aan de positieve aanbeveling voor WelBijWim” zegt Jeffrey. Daarnaast vertelt hij: “Iedereen heeft kennis van zaken én van mijn dossier. Alles verliep daardoor heel vlot. Een voorbeeld hiervan is het aanvragen van mijn bankgarantie. Toen ik vroeg hoe het hiermee stond, had ik binnen één uur een mailtje dat de bankgarantie was aangevraagd en nog dezelfde dag ontving ik een mail dat het rond was. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat de communicatie open was en er snel werd gereageerd op vragen. En andersom deed ik er ook alles aan om alle benodigde documenten zo snel mogelijk aan te leveren. Hierdoor verliep alles heel soepel en kon mijn dossier relatief snel worden afgerond. Deze professionaliteit verwacht ik ook gewoon van een hypotheekadviseur en met de gezellige gesprekken die we hadden, scoren de mannen zeker bonuspunten”, besluit Jeffrey ons gesprek.

Wil je binnenkort een huis kopen en ben je benieuwd wat je kunt lenen? Of wil je advies over verzekeringen, duo-koop of hypotheken? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht

Meer nieuws

WelBijWim

Overwaarde; móet je dat in je nieuwe huis steken?

Overwaarde: wat is het en wat kan je ermee? WelBijWim deelt tien dingen die jij kunt doen met de overwaarde van je koopwoning.

WelBijWim

Joeri: “Hypotheekadvies verliep soepel en snel bij WelBijWim”

WelBijWim is volgens onze tevreden klant Joeri altijd eerlijk én altijd bereikbaar. Waarom hij ons hypotheekadvies zo ervaart? Dat lees je hier.

WelBijWim

André: “Wat bij de bank niet kon, lukte wel bij Wim”

André Laseur en zijn vriendin gingen voor eerlijk hypotheekadvies naar WelBijWim in Bunschoten-Spakenburg. Hun ervaringen lees je op onze website.

Wat anderen zeggen

WelBijWim neemt de tijd voor je. Je bent geen nummer, maar een klant die zeer goed geholpen wordt. Je kunt ze altijd goed bereiken en zij bellen ook direct als er nieuws is. Ze leggen alles duidelijk uit en zijn eerlijk over de mogelijkheden. Zo regelen ze de perfecte hypotheek op basis van jouw wensen.

- Christiaan Keizer